Näin yön hiljaisena tuntina tässä Omenalla (tm) varustetulla koneella naputellessa se on kai pakko todeta. Ei tämä Mäkki nyt mitenkään erityisen huono kone ole. Onhan se loppujen lopuksi noin läppäreissä mitaten varsin toimiva. Myönnettäköön, ettei se nyt ole mikään Oikea Käyttöjärjestelmä (kuten esim. Linux tms *nix), ei edes ole case-sensitiivinen kunnolla, mutta on siinä kuitenkin kivojakin puolia.

Okei, näppis on aivan perseestä, tuollainen epäsikiö. Focus follows mouse on täysin tuntematon käsite Mäkissä (X-ohjelmia lukuunottamatta). Mäkki hangailee joskus sleepista noustessaan. Mäkki sleeppaa kesken shutdown-prosessin jos kannen lyö kiinni. USB-massamuistit toimii aina muutoin kuin täysikuulla. Se on tehty samasta muovista kuin muutkin Fischer Pricen lelut.

Mutta... Mäkki on söpö. Siinä on kiva omena kannessa. Se on ihanan vitivalkoinen. Tytöt tykkää Mäkeistä. Se buuttaa nopeasti. Se sleeppaa kuluttamatta virtaa juuri lainkaan. Se sammuu nopeasti. Ajaa tuttuja unix-ohjelmia komentoriviltään. Omaa muuten kunnollisen shellin.

Se on ihan kiva.